Training: Wifi voor (middel)grote woonhuizen en kleine bedrijfsgebouwen

Doelgroep:

Monteurs E

Vakgebied:

Elektrotechniek

Certificaat:

Ja

Algemeen:

Wifi en internet is tegenwoordig net zo onmisbaar als water uit de kraan, maar een liter Wifi haal je niet even in de supermarkt. We maken steeds meer gebruik van draadloos internet en de eisen aan de verbindingskwaliteit wordt steeds hoger. We verwachten al video-bellend probleemloos door het gebouw te kunnen rennen. Veelal red je het daarmee niet meer met alleen de wifi-router van de internetaanbieder, dus: uitbreiden. Hoe pak je dat aan?

Duur:

1 uur en 30 minuten

Niveau:

MBO 2

Verdeling:

50% theorie
50% praktijk

Vooropleiding:

n.v.t

Doelstellingen:

In deze training leert de deelnemer de do’s en don’ts van een goed draadloos netwerk. Wat zijn de juiste instellingen? Hoe ga je te werk? Waar moet je op letten bij producten? En hoe kun je het beste de producten plaatsen?

Voor grotere installaties wordt vaak een dure en uitgebreide meting verricht. Echter is het prima te doen bij kleinere gebouwen met simpele regels en goedkope hulpmiddelen. Bovendien zijn de uitdagingen, door het gebruik van multimedia, in woonhuizen groter dan die in bedrijfspanden.

Programma:

De deelnemer wordt meegenomen in de stappen van de aanpak voor het aanleggen van een draadloos netwerk en/of oplossen van verbindingsproblemen. Met praktijkvoorbeelden wordt, aan de hand van een aantal veelgebruikte producten, de praktische kant getoond. De training eindigt in een opdracht voor de deelnemers.

Onze trainingen

De Installatie Academie helpt je om de kennis en vaardigheden van iedereen binnen je installatiebedrijf op peil te houden.  Uiteraard geldt dit voor de verplichte (technische) opleidingen, maar wij bieden ook opleidingen en trainingen.

Die je up to date houden van de trends en ontwikkelingen in de branche.

De wetten en regelgevingen precies aan je uitleggen.

Die je helpen om nog succesvoller te ondernemen.

Benieuwd welke trainingen wij aanbieden? Bekijk dan onze pagina Aanbod.

Waarom werken met De Installatie Academie?

Uniek in de branche: vier trainingen op één dag

Trainingen voor alle lagen in de organisatie

Trainen op centrale locatie in het land.

Interactief en praktijkgericht

Per medewerker een programma op maat

Besparen van geld